Sunday, January 20, 2013

PERLIS PART 2 : GUA KELAM

Assalammualaikum !! Salam ukhwah fillah !!

Alhamdulillah. 
Hari ini nak sambung sikit pasal travelogue aku ke perlis. Tak tau nak cerita macam mana sebab banyak sangat gambar dan akhirnya kita pilih-pilih saje gambar yang mana agak menarik kan. Bagi siapa yang ke perlis rugi kalau korang tak singgah ke GUA KELAM or nama omputih nya CAVE OF DARKNESS.
Memang darkness ye uolls sebab time kita orang sampai tu gua tengah takda bekalan elektrik. So dalam keadaan kegelapan kita orang redah je lah kan.. Siap tulis 'Awas, hari ini tak boleh masuk gua takda bekalan elektrik' tak payah nak awas sangat lah kita orang tak heran pun kalau ko letak papan tanda. wahaha ._.


Alhamdulillah kita orang sampai-sampai je terus solat zohor dan dengan
terujanya nak masuk gua sebab first time nak masuk gua ni.



Disebabkan first time datang sini kita orang amik gambar banyak-banyak
sebab lepas ini mungkin dah tak akan jejak kaki dekat sini. Kita orang pergi time cuti
tapi orang tak ramai sangat. Tempat dia pun macam sunyi sangat.
Sebab kawasan dia pendalaman sangat.



cute lah korang ._.



Time ni dekat pintu gua dah tapi sebab dia cakap gua tak ada bekalan elektrik
 rasa kecewa juga sebab datang jauh-jauh tapi gua tak ada elektrik pula.
Seriously sedih. But, kita orang bukan jenis suka putus asa. So, kita pun
redah je masuk gua ini walaupun gelap tapi nasib baik lah ada satu family ni baik sangat
dorng siap bawa torchlight




Merah, turqoise, hot pink, purple, light coral and black (づ。◕‿‿◕。)づ





yeayh.. berjaya keluar daripada cave of darkness..
Best best sangat tapi kalau ada elektrik lagi best 
dapat tengok dalam gua yang bercahaya itu ye.



Gua kelam. Terpaksa membesarkan mata dengan flash yang bercahaya
walaaah >_.


Tak tahu perasaan mana yang kena rasa dulu sebab
gembira ada, sedih ada, suka ada, takut pun ada. wahaha o_0




Thanks akak baju pink sebab akak and husband lah kita orang dapat masuk gua.
Tak sia-sia lah kita orang datang sini kan.. 




Peace yawr :P



KSM ever.. 



Keluar jew dari gua sebab dari starting point masuk sampai lah keluar baru 
dapat bernafas dengan ok sebab gua gelap ok. thats why lah nama dia kelam.
Lepas jalan keluar daripad gua nampak macam taman rekreasi yang besar sangat
watever aktiviti yang korang nak buat tu buat lah. But not maksiat ok..
Lepas tu ternampak satu papan tanda. wat is that. walaweh SECRET GARDEN weh..
seriously rasa macam tiba-tiba mood korea datang. Macam cerita secret garden pulak kan. Tak payah nak menipu ko mana penah tengok cerita tu tajuk jew ko tahu. Memandai jew 




hoyeh hoyeh ._.




Ikut kan atas-atas lagi kita boleh naik sebab ada tangga tapi disebabkan kita orang datang 
pakai ayu sopan jew tak dapat lah nak buat segala aktiviti yang agak lasak sebab
kita kan lemah lembut. sila lah muntah ;P

So, kita orang hanya dapat bergamabar mungkin satu hari nanti kot 
dapat jejak kaki dekat sini. InsyaALLAH.

OK. Thanks pada yang sudi membaca untuk rasa pengalaman lebih menarik boleh lah ajak family suami
sibling tapi pakwe janganlah sebab bukan mahram kan.. 

Wassalam (づ。◕‿‿◕。)づ




4 comments:

GieY AbD RahmaN said...

wow...secret garden tu...ala korea..nasib xbawak payung n xpakai baju ala2 korea gitu..lau x, sah2x aku tipu kata g korea

Razil Tahir said...

best nya! Haritu pergi perlis tapi tak sempat lak nak singgah Gua Kelam.

Nanti pergi lagi kan?

Farwizah Darwisha said...

Ruginya...dulu dok kt uum tak pernah nk jalan2 cni...

Luna Ed said...

best tu masuk gua...pernah sekali g gua kelam zaman study dulu... jemput singgah kat sini => wwww.blognana.com

tqvm :)